Munasarjakystan poistoleikkaus

Munasarjakysta on nesteellä täytetty rakkula. Se on yleisin ongelma, jolla hakeudutaan naistentautilääkärin vastaanotolle.


Suomessa munasarjakystoja hoidetaan mahdollisimman säästävillä keinoilla ja leikkaukseen turvaudutaan vain ääritapauksissa.


Munasarjakystojen diagnostiikassa suuri merkitys on ultraäänitutkimuksella, joka suoritetaan kuukautiskierron eri vaiheissa. Kypsässä iässä olevilla naisilla tarkastetaan myös syöpämerkkiaineet.


Alle 3 cm:n kokoiset funktionaaliset kystat (follikulaariset ja keltarauhaskystat) nuorilla naisilla vaativat yleensä pelkkää tarkkailua, eikä leikkaushoidolle ole useimmiten tarvetta. Jos kuitenkin kystaan liittyy kipuoireyhtymä ja/tai kuukautiskierron häiriöitä, leikkaushoitoa ei suljeta pois. Jos kystan neste ei imeydy takaisin kudokseen, käytetään lääkitystä.


Jos kystaan liittyy kipuoireyhtymä ja/tai kuukautiskierron häiriöitä, leikkaushoitoa ei kuitenkaan suljeta pois.


Synnynnäiset ja muuta alkuperää olevat kystat (neoplasiat, dermoidi, kystadenooma) ja erilaisia lisäyksiä sisältävät kystat vaativat yleensä leikkaushoitoa.


Suomessa kystaleikkauksia suoritetaan vain laparoskooppisesti. Poikkeuksena ovat isokokoiset kystat, joita esiintyy vain harvoin.

Voit tutustua hinnastoon tästä.

Lääkärillämme Marina Meierillä on yli 20 vuoden kokemus leikkaavan synnytys- ja naistentautilääkärin työstä Suomessa. Hän tuntee parhaiten raskauden ja synnytyksen kulun sekä hormonaalisten häiriöiden ja vaihdevuosina tapahtuvien muutosten hoidon.


Voit varata konsultointiajan ajanvarausjärjestelmän kautta.

Copyright © 2024 MEDFIN

Aukioloajat:

Ma-Pe: 8:00 — 20:00

La-Su: Suljettu

Copyright © 2024 MEDFIN

Aukioloajat:

Ma-Pe: 8:00 — 20:00

La-Su: Suljettu