Lapsettomuushoidot

Lapsettomuushoidot aloitetaan aina diagnostisista tutkimuksista, joiden tavoitteena on lisääntymiskyvyttömyyden syiden selvittäminen.


Tutkimusten optimaalinen ajankohta on kuukautiskierron 5.–10. päivä.


Diagnostisten tutkimusten pakettiin sisältyy:

  • Gynekologinen tutkimus, anamneesin ottaminen (tiedot perinnöllisistä ja kroonisista sairauksista, kirurgisista toimenpiteistä, kuukautiskierrosta jne.)
  • Pikkulantion ultraäänikuvantaminen kohdun sonografian kanssa antaa mahdollisuuden määrittää munanjohtimien läpäisevyyden, kohdun koon ja muodon, lihaskasvainten eli myoomien olemassaolon, korkeuden ja laadun. Lisäksi se antaa tietoa munasarjojen tilasta, follikkelien kasvusta ja kystojen tai endometrioosin olemassaolosta.
  • Hormonitutkimuksilla määritetään follikkeleja stimuloivan hormonin ja luteinisoivan hormonin, prolaktiinin eri fraktioiden, estrogeenin, progesteronin, anti-Müller-hormonin (antaa tietoa munasoluvaroista) sekä kilpirauhashormonien pitoisuudet.
  • Tutkimuksen vakio-osana on myös perusverenkuva, tulehdusmerkkiaineiden ja maksa-arvojen tutkimus.

Liitännäissairauden tapauksessa voitaan ottaa muitakin näytteitä. Muista ottaa mukaan hallussasi olevat lääketieteelliset asiakirjat, joista lääkäri voi hyötyä diagnostiikassa. Voit tutustua hinnastoon tästä.

Lääkärillämme Marina Meierillä on yli 20 vuoden kokemus leikkaavan synnytys- ja naistentautilääkärin työstä Suomessa. Hän tuntee parhaiten raskauden ja synnytyksen kulun sekä hormonaalisten häiriöiden ja vaihdevuosina tapahtuvien muutosten hoidon.


Voit varata konsultointiajan ajanvarausjärjestelmän kautta.

Copyright © 2024 MEDFIN

Aukioloajat:

Ma-Pe: 8:00 — 20:00

La-Su: Suljettu

Copyright © 2024 MEDFIN

Aukioloajat:

Ma-Pe: 8:00 — 20:00

La-Su: Suljettu