Ilmainen luomen etäarviointi

Luomi on laaja käsite, johon liittyy kymmeniä diagnooseja, minkä vuoksi sen hyvänlaatuisuuden arviointia ei saa väheksyä. Ilmaisen palvelumme ansiosta saat lääkärin vastauksen kahteen kysymykseen:

Tuleeko luomi poistaa lääketieteellisistä syistä?

Voiko luomen poistaa esteettisistä syistä?

Voit myös varata ajan sekä luomien arviointiin että poistoon samalle lääkärikäynnille. 1–3 luomen arvioinnin ja poiston kustannukset: 249 €, poliklinikkamaksu 21,90 €.

Luomi on paikallinen ihomuutos, joka ilmenee ihon värin tai rakenteen muutoksena.

Mikäli lääkäri epäilee luomen olevan pahanlaatuinen tulee luomi poistaa riippumatta siitä, mikä esteettinen tulos poiston jälkeen saavutetaan. Myös hyvänlaatuisia luomia voidaan joissain tapauksissa joutumaan poistaa mikäli epäillään sen muuttumista pahanlaatuiseksi.

Epäilyn voivat herättää luomen epätasaiset reunat, pigmentti, kutina, kipu, verenvuoto tai luomen laajeneminen. Jos luomi on hyvälaatuinen, mutta altistuu jatkuvasti hankaukselle tai vaurioituu säännöllisesti, on luomi poistettava pahanlaatuiseksi muuttumisen riskin vuoksi.

Kokenut lääkäri pystyy useimmissa tapauksissa arvioimaan luomen laadun etänä. Epäselvässä tapauksessa potilas lähetetään ehdottomasti dermatoskooppiseen tutkimukseen. Dermatoskooppinen tutkimus suoritetaan laitteella, joka näyttää luomen 40-kertaisena. Joissakin tapauksissa lääkäri määrää biopsian.

Jos luomi ei herätä epäilyjä, mutta potilas haluaa siitä eroon, lääkäri arvioi mahdollisen esteettisen tuloksen poiston jälkeen. Useimmat luomet voidaan poistaa helposti, ja lopputulos on hyvä. Vaikeasti poistettavia ovat pigmenttiläiskien muotoiset tummat luomet ja syntyperäiset luomet, joista kasvaa paljon karvoja. Niin sanotut ”kahviläiskät” ilmestyvät lähes aina uudelleen.

Helpoin tapa arvioida luomi on lähettää siitä kuva sivustossamme olevan pikaviestintäikkunan kautta.